Schizofrenie 2

Da’s stom ja. Gaat ge weer uw egoïstische zelf volgen? Ja? Doe maar. Kan me niet schelen. Gij zijt emotie, ik ben verstand. Gij zijt fout, ik ben juist. Zoals altijd. Maar doe maar, ge geeft me wel terug gelijk. Weet ge waarom? Nee he. Nee, alleen ik weet dat. Want ik ben rationeel.
We zijn één. Gij snapt dat niet he. Natuurlijk snapt ge dat niet. Gij luistert immers nooit naar mij. Gij zijt niet gemaakt om te luisteren. Gij gaat uw eigen weg, altijd.
Het ergste van al is dat ik u dan nog moet volgen in wat ge doet. Want gij kunt mij uitschakelen. Knopje uitzetten. Afgelopen. En dan begaat ge stommiteiten he. Aja natuurlijk, als ge niet meer nadenkt.
En ook al zijn we dan één he, daar zit dan toch het grootste verschil. Gij bepaalt of ik fatsoenlijk functioneer. Gij beslist om uzelf te leiden en ik heb geen kans meer. Gij zijt de baas over mij terwijl het eigenlijk omgekeerd zou moeten zijn. Mijn verstand overspoelt uw emotie en toch heb ik niets te zeggen. Dat is niet juist he. Gij zijt niet juist. Ik wel.

Ge begrijpt me niet he. Ge zult me nooit begrijpen. Ge zijt gewoon niet gemaakt om te begrijpen.
Het zou pas beter zijn als ge mij laat leiden. Alleen dan.
Ga weg met uw gevoel.

Rationaliteit is de enige waarheid.

3 gedachten over “Schizofrenie 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: